Close

Monthly Archives: June 2017

[afepasistem] Kekosongan Jawatan Business Development Team

JAWATAN KOSONG Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kami mempelawa calon-calon yang berminat dan berkelayakan untuk menyertai kami di : MUAZZIN SOUND RETAIL & SERVICES (www.pasystemmasjid.com) Jawatan : Bussiness Development Team (1 kekosongan) GAJI – Basic RM 900 – Elaun perjalanan RM 150 – Elaun telefon RM 100 – Komisyen (Project Basis) *sehingga RM 1000++ – […]

Read More

[Tips Surau/Masjid] Isu cable

[TIPS SURAU / MASJID] Antara isu cable yang sedia ada semasa proses revamption adalah mengenalpasti cable positif dan negatif. Semua dinasihatkan agar sentiasa berhati-hati kerana kedua-dua cable ini memberi kesan kepada bunyi speaker sama ada inphase atau outphase.

Read More

afepasistem di Masjid Jamek Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, pada tanggal 27 April lepas team kami berada di Masjid Jamek Kuala Lumpur untuk proses penambahbaikan pa sistem yg sedia ada. Semoga lebih ramai yang datang mengimarahkan masjid lepas ni. ▪▪▪ Haaa, Masjid Jamek dah upgrade pa sistem. Masjid dan surau yang lain macam mana?

Read More

[Tutorial] Matchkan horn & mixer amp

Assalamualaikum semua pengunjung pasystemmasjid.com . Diharapkan semua berada dalam keadaan sihat dan ceria senantiasa. Kali ini kami ingin tunjukkan cara bagaimana nak matchkan horn dan mixer amp. Sila klik link di bawah utk lihat video tutorial. https://www.facebook.com/afepasistem/videos/1244045899049721/ Diharapkan video ini dpt memberi manfaat dan boleh dipraktikkan untuk kegunaan masa akan datang. Wassalam.    

Read More

[Q&A] Ketinggian dan coverage speaker horn

[Q&A] Tuan bertanya: untuk mendapat didengar 2km tu berapa tinggi yg diperlukan? Jawapan kami : Yg penting, tiada halangan di hadapan corong tempat horn dihalakan, dan di tempat tinggi, walau bagaimana pun, hendaklah di fahami, 1. isu angin, 2. Ambience sound 3. isu berapa kuat driver 4. berapa kuat input signal 5. cancellation inphase dan […]

Read More

[TIPS SURAU / MASJID] Pemasangan Speaker Azan

Pemasangan Speaker Azan Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini kami akan share sedikit tips berkaitan dengan pemasangan speaker azan. Ketinggian dan lokasi speaker azan sangat penting untuk mendapatkan coverage yang luas dan clarity yang terbaik. Selain itu, jenis tiang yg digunakan juga perlu dititikberatkan supaya ahli kariah lebih mudah untuk melakukan maintenance / servis terhadap […]

Read More

Website afepasistem

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, akhirnya afepasistem atau lebih dikenali sebagai PA Sistem Surau dan Masjid dah ada website sendiri. Untuk pengetahuan semua, kami di afepasistem menyediakan perkhidmatan menjual, memasang dan menyelenggara peralatan PA sistem dan visual untuk surau, masjid dan bangunan. In shaa Allah, permintaan anda akan kami cuba penuhi. Semoga dengan adanya website afepasistem ini, […]

Read More