October 25, 2017

TECHNICAL REPORT INI BOLEH MEMBANTU SURAU DAN MASJID ANDA

UPGRADE PA SYSTEM. Sesuatu yg selalu dilakukan oleh surau kariah, surau jumaat dan masjid. Tambah ruang solat utk tujuan keselesaan ibadah.

1.Tambah speaker
2. tambah power amp
3. guna balik speaker lama

Adalah perkara biasa yg dilakukan. Selalunya upgrading system dilakukan secara berperingkat peringkat, terutamanya apabila ada permintaan dari ahli kariah.

Overlapping PA sistem tersebut kadang kalanya berlapis lapis kerana kurang pengetahuan tentang bagaimana sistem itu berfungsi atau tidak pasti dengan bilangan equipment yang sesuai dengan pa sistem surau dan masjid anda. “Ruang tu kurang dengar, kita tambah speaker” adalah script yang biasa kita dengar

Dengan adanya technical report:
1. Kariah atau ahli surau dan masjid boleh revise balik sistem
2. Sekiranya ingin upgrade dengan cara yang betul, boleh tahu tentang BASE yang mereka ada;
3. dan kenalpasti jalan terbaik utk memperbetulkan sistem ke arah bunyi yang lebih cantik secara keseluruhan , bunyi yang sekata (UNIFIED SOUND)

pasistem24oct

Technical report yang dihasilkan oleh Muazzin Sound (PA Sistem Surau dan Masjid) bertujuan :
1) Supaya AJK atau kariah masjid tau keadaan atau kondisi PA sistem
2) Dapat kenal pasti punca & masalah
3) Tahu BASE bagi tujuan decision making sama ada untuk;
– upgrade
– fine tuning untuk sistem
– mengoptimumkan sistem

pasistem25oct

Hubungi kami untuk mengetahui mengenainya secara lanjut.

“Membantu surau dan masjid dalam memberikan solusi yang terbaik, TANPA MEMBAZIR”