[Tips Surau/Masjid] Isu cable

[TIPS SURAU / MASJID] Antara isu cable yang sedia ada semasa proses revamption adalah mengenalpasti cable positif dan negatif. Semua dinasihatkan agar sentiasa berhati-hati kerana kedua-dua cable ini memberi kesan kepada bunyi speaker sama ada inphase atau outphase.

Tips Pemasangan Tiang Speaker Azan

Assalamualaikum semua.. Kali ni kami nak beritahu sedikit tips pemasangan tiang speaker azan (speaker horn). Fungsi dan kedudukan dia sama je macam menara speaker azan tu (mestilah berada di luar surau dan juga masjid). Secara ringkasnya, ada 3 tips utama dalam menentukan pemasangan tiang speaker azan ni.. Nak tahu apa Read more…

Website afepasistem

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, akhirnya afepasistem atau lebih dikenali sebagai PA Sistem Surau dan Masjid dah ada website sendiri. Untuk pengetahuan semua, kami di afepasistem menyediakan perkhidmatan menjual, memasang dan menyelenggara peralatan PA sistem dan visual untuk surau, masjid dan bangunan. In shaa Allah, permintaan anda akan kami cuba penuhi. Read more…