Blog

Betapa Pentingnya Monitor Speaker Kepada Imam

Speaker monitor imam menjadi satu trend yang sangat penting dalam penyediaan audio sistem di masjid dan surau kita. Apatah lagi jika masjid dan surau mempunyai imam yang bagus tajwid dan taranumnya. Masjid dan surau korang dah ada belum monitor speaker untuk imam dan bilal ni? Bagi yang dah ada, setting dia dah ngam dengan permintaan imam dan bilal? JIKA kedua dua soalan tu jawapannya belum. Apa lagi? Hubungilah kami sekarang.

Salam Aidiladha 1445H | Daripada Muazzin AV (2024)

Kami di Muazzin AV Retail & Services Sdn Bhd ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1445H kepada semua rakyat Malaysia. Bagi anda yang melakukan ibadah korban, semoga ibadah korban anda diterima Allah..Aamiin. Makluman untuk semua17 Jun 2024 – 18 Jun 2024 | Cuti Hari Raya Aidiladha19 Jun 2024 | Syarikat Muazzin AV Kembali beroperasi Tertakluk kepada Pihak Pengurusan Muazzin AV Retail & Services Sdn Bhd dari semasa ke semasa.

Muazzin AV Sharing : Batal Ke Solat Sujud Macam Ni?

Sujud merupakan antara rukun solat. Bersujudlah dengan 7 anggota dengan sempurna. Bersujud atas sesuatu yang bersambung dengan badan kita dan kita menanggungnya, maka solat kita batal. Oleh itu, solat tersebut perlu diulangi semula. Credit Video :Masjid Bandar Seri Putra Bangi

Kami Doakan Setiap Masjid Akan Dapat Kelebihan Ini! (Fulltime Audio Technician!)

PA Sistem Setiap Hari Terjaga | Masjid Asy-Syakirin, KLCC Antara impian dan doakan kami supaya semua masjid dan surau akan mendapat perkhidmatan dari ala seolah ada full time audio technician di masjid dan surau. Kerana apa? Kami faham permintaan yang pelbagai mengikut keperluan program di masjid dan surau kita. Nak forumlah, nak kuliah dhuha lah, nak qasidah lah etc. etc. Doakan kami juga dapat menawarkan perkhidmatan begini kepada masjid-masjid kita ye. On top of apa yang dah kami tawarkan sekarang… Read More »Kami Doakan Setiap Masjid Akan Dapat Kelebihan Ini! (Fulltime Audio Technician!)

Mehrab Lawa, Suka Suka Alih Speaker

Kali ni boss kami betul betul geram. Serba salah dia nak betulkan balik system pasal kontraktor lain yang punya pasal. Masjid terpaksa incurred extra kos tak semena-mena! Suka suka alih.. dok ingat lawa je! Dah lah, Korang dengarlah sampai habis. Haaa.. dah tu jangan lupa komen, like, share, repost, subcribe tau! Kalau tak buat, boss kami marah kami pulak..

Pertempuran Yang Tidak Dijangka!

Sedang kami khusyuk buat system tuning dan microphone tuning di digital mixer yang baru di Masjid Hasanah Bangi. Kebetulan ada tuan bilal, tuan imam, berbincang, mendengar dan menunggu untuk kami buat mic tuning. Tiba-Tiba! Zasssss! Bilal 1 (Haji Kholid) dan Bilal 2 (Tuan Faiz Azman), sorang ambil mic wireless dan sorang lagi ambil mic wireless dan terus test azan. Berkuntau juga kami untuk balancekan kualiti kedua-dua microphone ini ! (buat pengetahuan semua, setiap brand dan model mempunyai karakter audio /… Read More »Pertempuran Yang Tidak Dijangka!