Proses Wiring di Masjid Jamek Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 15 Jun 2017 (Khamis), team kami ke Masjid Jamek Kuala Lumpur untuk proses wiring baru di sana. Jika ada mana2 masjid atau surau yang memerlukan penambahbaikan PA sistem, boleh contact kami ya. Jangan malu jangan segan, in shaa Allah semua kami layan. 😊

Penambahan speaker di Surau Al-Amirin

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.  Pada 13 Jun (Selasa) lepas, team afepasistem berada di Surau Jumaat Al-Amirin. Kami install satu speaker horn tambahan kerana speaker yg sedia ada terhalang oleh bumbung bangunan yg lebih tinggi. Jadi, speaker horn yg baru di letakkan di tepi bumbung supaya bunyi speaker dapat didengari Read more…

[Tips Surau/Masjid] Isu cable

[TIPS SURAU / MASJID] Antara isu cable yang sedia ada semasa proses revamption adalah mengenalpasti cable positif dan negatif. Semua dinasihatkan agar sentiasa berhati-hati kerana kedua-dua cable ini memberi kesan kepada bunyi speaker sama ada inphase atau outphase.

Tips Pemasangan Tiang Speaker Azan

Assalamualaikum semua.. Kali ni kami nak beritahu sedikit tips pemasangan tiang speaker azan (speaker horn). Fungsi dan kedudukan dia sama je macam menara speaker azan tu (mestilah berada di luar surau dan juga masjid). Secara ringkasnya, ada 3 tips utama dalam menentukan pemasangan tiang speaker azan ni.. Nak tahu apa Read more…

Website afepasistem

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, akhirnya afepasistem atau lebih dikenali sebagai PA Sistem Surau dan Masjid dah ada website sendiri. Untuk pengetahuan semua, kami di afepasistem menyediakan perkhidmatan menjual, memasang dan menyelenggara peralatan PA sistem dan visual untuk surau, masjid dan bangunan. In shaa Allah, permintaan anda akan kami cuba penuhi. Read more…