Close

pa sistem surau dan masjid

Features Sennheiser XSW Series [afepasistem]

KETAHUI FEATURES YANG ADA PADA SENNHEISER XSW SERIES! Assalamualaikum semua.. Sebelum ni, kami sudah pun perkenalkan Sennheiser XSW series kepada tuan-tuan dan puan-puan. Untuk video kali ini, kami akan menerangkan tentang features yang ada pada setiap komponen dalam XSW series ini. Nak tahu features apa yang ada? Jom tengok video di bawah ini.. Untuk video […]

Read More

Review HDMI Extender (Wall Panel / Faceplate) Kameha KA060 [afepasistem]

HDMI EXTENDER (WALL PANEL/FACEPLATE) INI MUNGKIN MEMUDAHKAN ANDA.. Assalamualaikum semua 😊 Tengah buat apa di petang Jumaat ni? Sambil-sambil tengok post di newsfeed tu, jom baca tentang apa yang saya nak kongsi ni.. Saya nak ceritakan tentang satu produk dari Kameha iaitu HDMI Extender dalam bentuk wall panel/face plate (KA060) HDMI Extender berbentuk Wall panel ini […]

Read More

ASYIK AUDIO JE…. JOM KITA SEMBANG VISUAL PULAK!

ASYIK AUDIO JE…. JOM KITA SEMBANG VISUAL PULAK! Assalamualaikum semua.. tengah buat apa tu ? 😊 Kalau tak buat apa-apa, jom baca post ni. Selalunya admin share tentang barangan audio je kan? Sekarang jom kita sembang tentang barangan untuk visual pula.. Kalau untuk visual, selalunya brand apa yang terlintas di minda tuan-tuan dan puan-puan? Haaa.. kali […]

Read More

[INFO SURAU/MASJID] BUNYI BERDESIR BILA VOLUME TINGGI DIGUNAKAN?

Alhamdulillah, makin ramai yang cakna dengan isu PA sistem di surau dan masjid sekitar bagi mendatangkan rasa khusyuk dalam solat. Ada tak ketika solat, tuan-tuan dan puan-puan dengar bunyi seakan berdesir seperti bunyi pasir? Jika ya, ada tiga kemungkinan yang menjadi penyebab kepada bunyi pasir itu (mengikut pengalaman kami lah..) PERTAMA : ELECTRICAL GROUND Earthing […]

Read More

[afepasistem] Review Mikrofon Imam Jenis Klip (Clip Mic) TOA EM-410

NAK TAHU KELEBIHAN MIKROFON KLIP TOA EM-410? JOM KITA TENGOK VIDEO NI… Assalamualaikum semua.. Haa.. Kalau minggu lepas kami review tentang mikrofon klip TOA EM-360, Minggu ni kami review pulak mikrofon klip TOA EM-410… Nak tahu apa kelebihan mikrofon klip TOA EM-410 ini? Jom tengok video kat bawah ni.. https://youtu.be/n_VH2AB-Pl0 Sekiranya tuan-puan berminat nak beli, […]

Read More

BARANGAN TERUS DARI WAREHOUSE, DAN TERUS KEPADA PELANGGAN

BARANGAN TERUS DARI WAREHOUSE, DAN TERUS KEPADA PELANGGAN Muazzin Sound Retail & Services sentiasa berusaha dalam memastikan barangan yang sampai ke tangan anda dalam keadaan selamat dan cepat. Oleh itu barangan yg kami dapatkan adalah terus dari warehouse tanpa perlu melalui pihak ketiga. Seterusnya, kami akan membuat penghantaran kepada anda secara terus atau melalui pihak […]

Read More