Kepentingan Technical Report Untuk PA Sistem Surau dan Masjid Anda

Kepentingan Technical Report 

UPGRADE PA SYSTEM. Sesuatu yg selalu dilakukan oleh surau kariah, surau jumaat dan masjid. Tambah ruang solat utk tujuan keselesaan ibadah.

1.Tambah speaker
2. tambah power amp
3. guna balik speaker lama

Adalah perkara biasa yg dilakukan. Selalunya upgrading system dilakukan secara berperingkat peringkat, terutamanya apabila ada permintaan dari ahli kariah.

Overlapping PA sistem tersebut kadang kalanya berlapis lapis kerana kurang pengetahuan tentang bagaimana sistem itu berfungsi atau tidak pasti dengan bilangan equipment yang sesuai dengan pa sistem surau dan masjid anda. “Ruang tu kurang dengar, kita tambah speaker” adalah script yang biasa kita dengar

Technical report yang dihasilkan oleh Muazzin AV Retail & Services Sdn Bhd adalah bertujuan :

1. Kenalpasti barangan PA Sistem yang ada di surau dan masjid

Dari sebesar-besar speaker hinggalah sekecil-kecil cable yang ada.. Maksudnya maklumat teknikal berkenaan dengan barangan PA Sistem.. at least tuan-tuan tahu apa sebenarnya yang ada dekat surau dan masjid tuan-tuan tu…

2. Tahu kedudukan barangan PA Sistem di surau dan masjid

AJK surau dan masjid juga dapat mengetahui kedudukan barangan PA sistem , serta sambungan ataupun connection antara barangan di dalam PA Sistem ini.

3. Kesan masalah di dalam PA Sistem surau dan masjid

Dari technical report juga, kita boleh mengesan jika terdapat masalah dari segi susun atur kedudukan speaker, jenis barangan, sambungan dan sebagainya di dalam PA sistem..

4. Revise semula PA Sistem di surau dan masjid

Dengan adanya technical report ini, kariah atau ahli jawatankuasa (AJK) surau dan masjid boleh revise atau pun menyemak semula sistem bunyi yang ada di surau dan masjid mereka.

5. Kenalpasti jalan terbaik untuk membaiki PA sistem di surau dan masjid

Technical report dapat membantu AJK surau dan masjid untuk mengenalpasti jalan terbaik dan sesuai untuk membaiki PA Sistem di surau dan masjid ke arah bunyi yang lebih cantik secara keseluruhan, bunyi yang sekata (unified sound).

6. Upgrade semula PA Sistem dengan cara yang betul

Dengan ini, AJK surau dan masjid dapat upgrade dan membuat penambaikan terhadap PA Sistem dengan cara yang betul. Berdasarkan maklumat yang dinyatakan di dalam technical report, inshaaAllah AJK surau dan masjid boleh buat pemilihan terbaik terhadap PA Sistem di surau dan masjid masing-masing.

Sama ada untuk buat pemilihan untuk upgrade sistem, fine tuning untuk sistem dan juga mengoptimumkan sistem bunyi yang sedia ada di surau dan masjid.

tech report
pasistem25oct

Hubungi kami untuk mengetahui mengenainya secara lanjut.

“Membantu surau dan masjid dalam memberikan solusi yang terbaik, TANPA MEMBAZIR”