“PA SYSTEM NI DIA BERKAIT RAPAT DENGAN ILMU” Testimoni Masjid Al-Ansar, AU2 Keramat

Alhamdulillah, terima kasih Haji Zakawan dan juga En Abdul Halim di atas feedback yang sangat positif.

Haji Zakawan merupakan Setiausaha di Masjid Al Ansar Taman Keramat dan manakala En Abdul Halim adalah AJK di Masjid tersebut. Tidak dilupakan juga terima kasih kepada Tuan Haji Aizat Ikhwan selaku audio engineer di masjid ini.

Masjid telah memberi kepercayaan kepada kami PaSystemMasjid.com untuk melakukan pembaharuan Audio System Analog mereka yang lama dan usang kepada Audio system berasaskan core Processor Digital yang baru. Selain dari core processornya, kami re-design keseluruhan system mereka dengan signal dan speaker routing yang baru, mengikut tatacara penggunaan pa system di masjid ini. Jenis Speaker, microphone serta processing equipment dipilih dengan mengambil kira cara penggunaan pengguna dan jemaah masjid.

Design system ini juga dengan mengambil kira electrical flow (current) untuk menjamin audio system masjid ini mempunyai kuasa yang mencukupi ketika audio masjid digunakan ketika jemaah penuh di masjid.

Kami di sini ingin kongsikan sedikit klip temuramah kami bersama dengan Haji Zakawan dan En Abdul Halim berkenaan dengan PA Sistem di Masjid Al ansar

Terima kasih kepada pihak Masjid Al Ansar, AU2, Taman Keramat kerana sudi menggunakan servis PASystemMasjid.com.

Doakan kami supaya kami dapat menyantuni lebih banyak surau dan masjid di Malaysia ini. Amiin.
“Memberi Solusi Audio Visual Terbaik Tanpa MEMBAZIR, InshaaAllah”