Review Masjid : Kita Taknak Kuat, Kita Nak Jelas

Dalam masjid dan surau, posisi speaker adalah point asas penting yang perlu diambil kira. Oleh siapa? pa system designer, installer pa sistem, syarikat construction, ajk yang nak install sendiri speaker nya dan sebagainya. Ketidak upayaan meletakkan speaker di posisi yang salah kemungkinan akan menyebabkan speaker-speaker yang mahal kita beli tu tak dapat dioptimumkan kelebihannya.

Kesian kepada pihak kariah/penyumbang yang sudah habiskan banyak wang untuk beli speaker speaker tersebut. Yang hasilnya tidak seperti yang diinginkan.

POSISI SPEAKER
Posisi speaker perlu dititikberatkan supaya bunyi yang dikeluarkan dapat didengari di setiap sudut surau dan masjid. Para installer perlu berpengetahuan selain bijak dalam menentukan kedudukan speaker berdasarkan jenis speaker yang digunakan.

KITA TAK PERLUKAN BUNYI YANG KUAT, TAPI KITA MEMERLUKAN BUNYI YANG JELAS

Semoga dengan apa yang kami kongsikan ini menjadi ibrah buat anda dan semoga kita dapat terus memastikan PA sistem yang ada di surau dan masjid kita sentiasa berfungsi dengan baik, jelas dan tahan lebih lama. In Shaa Allah 😊

“Memberi Solusi Audio Visual Terbaik Tanpa MEMBAZIR, In Shaa Allah”