Tips Susunan Cable Cantik dan Tahan Lama

• by

SUSUNAN CABLE NAMPAK CANTIK, SEDAP MATA MEMANDANG, CABLE PUN JADI TAHAN LEBIH LAMA

Untuk memastikan cable tahan lebih lama, cable protection adalah sangat penting dalam installation pa sistem surau dan masjid. Cable jacket merupakan perlindungan paling minima bagi cable dalam installation. Tapi bagaimana untuk kita memelihara cable ini dari cepat rosak?

pasistem3

Semasa proses cabling installation, bila kita gunakan casing, bukan sahaja nampak cantik di mata, tapi lebih kemas dan tersusun. Selain itu juga, kita juga dapat lindungi cable tersebut dari elemen :

1. Semulajadi : Selamat dari cuaca panas dan sejuk
2. Vandalisme : Mengelakkan dari cable dipotong atau dicuri

pasistem2

Lepas ni, kita tak perlu risau dengan keadaan cable yg terdedah dengan adanya penggunaan casing. Malah, ia juga dapat memelihara cable agar tahan lebih lama!
Menarik kan? 😊

pasistem

pasistem1

Diharapkan agar tips yang diberi dapat membantu dalam memelihara PA sistem di surau dan masjid. 😊Sebarang konsultasi atau soalan berkaitan dengan isu cabling atau pa sistem surau dan masjid boleh terus berhubung dengan kami.

PA Sistem Surau dan Masjid berusaha untuk memberi solusi yang TERBAIK kepada surau dan masjid TANPA MEMBAZIR. in shaa Allah