KUPAS ISU ORANG KOMPLEN AZAN

Baru-baru ini, kita digemparkan sekali lagi dengan isu penduduk yang komplen suara yang keluar di menara azan terlalu kuat. Isu ini telah berulang ulang kali kita hadapi. Sehingga majlis agama negeri terpaksa campur tangan dan mengeluarkan beberapa arahan spesifik termasuk dalam isu larangan laungan azan.

Isu kali ini berkisar di sebuah taman perumahan di Puncak Alam, Selangor. Kami di pihak PaSystemMasjid.com terpanggil untuk mengulas isu yang tak kunjung habis ini. Percaya lah sekiranya kita as muslim tidak mengambil berat isu ini, Implikasi persepsi agama kita sebagai rahmatan lil alamin (rahmat seluruh alam) dan perjalanan kita untuk menjadi ustaziatul alam tidak dapat dizahirkan apatah lagi melalui rumah ibadat kita yang kita sayangi.

TAPI, kami tidak akan mengulas dari persepsi agama, suara bilal mahupun dari isu social setempat. Kami akan cuba beri penekanan dari isu infrastruktur PA SYSTEM kerana itu yang lebih dekat dengan ilmu yang kami ketahui

Moga ini akan dapat membantu AJK, pengurusan surau dan masjid untuk memperbaiki Infrastruktur Audio Sistem kita.

Dalam video ini, PaSystemMasjid.com akan memberi 2 contoh dan penekanan bentuk Gangguan Dalam Audio Sistem yang boleh menyebabkan kariah, penduduk setempat (terutamanya) non muslim kurang selesa apabila mendengar suara yang dikeluarkan dari speaker menara kita iaitu :
• Distortion
• Cracking
━━━━━━━━━━━━━

NAK TAHU CERITA LANJUT? jom tonton video ini

“Memberi Solusi Audio Visual Terbaik Tanpa MEMBAZIR, insya-Allah.”

━━━━━━━━━━━━━
Semoga perkongsian kami ini dapat membantu memperjelas apa masalah sebenar yang hadapi di masjid dan surau tuan tuan.